kebab
jak si udělat kebab
co budeme potřebovat:
hovězí nebo jehněčí maso
cibule, zelí, okurek, paprika, česnek, petržel
turecký chleba nebo tortillu
řecký jogurt, koriandr, kmín, skořice
sůl, pepř, citronovou šťávu, olivový olej, kopr
Prvně si uděláme marinádu – v misce smícháme řecký jogurt, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a prolisovaný česnek. Okořeníme koriandrem, mletou paprikou, kmínem, kajenským pepřem, skořicí a pepřem. Osolíme. Vše důkladně promícháme.
Maso si nakrájíme na kousky, poté v misce zalijeme připravenou marinádou a promícháme. Přikryjeme a vložíme do ledničky na 1 hodinu.
Mezitím si připravíme omáčku. Okurek nastrouháme na jemno a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Přidáme jej do misky s řeckým jogurtem, který následně ještě dochutíme česnekem, koprem, petrželkou, solí a pepřem. Zakryjeme a necháme v ledničce 30 minut.
Připravíme si misku položíme do ní nakrájené maso a abychom docílili vzhledu klasického kebabu. Necháme péct při 200 stupních 90-120 minut.
Jako poslední krok dáme zeleninu a maso do tureckého chlebu, zabalíme kebab, nachystáme si marinádu a máme hotovo.